Meld
je aan en
blijf op de
hoogte!
18/06/2020

Blog - Thuis in Het Loo: De voordelen van nieuwbouw

De voordelen van nieuwbouw
Als je op dit moment een huis zoekt, dan kun je het gegarandeerd beamen; het vinden van een huis dat bij je past is ontzettend moeilijk! Niet alleen omdat de huizenmarkt momenteel oververhit is, maar ook omdat je voor lastige keuzes én vragen komt te staan. Want, hoe ziet jouw droomhuis er eigenlijk uit? En, wat zijn verstandige keuzes als het draait om het kopen van een woning? In deze blog vertellen we je graag waarom de nieuwbouwwoningen in Thuis in Het Loo gegarandeerd een verstandige keuze zijn! Wist je bijvoorbeeld al dat een nieuwbouwwoning veiliger, comfortabeler en bovendien heel duurzaam is? Dat is niet alleen gezonder voor jezelf en je gezin, maar ook aantrekkelijk voor je portemonnee!  

Milieuvriendelijk en energiezuinig
Een nieuwbouwwoning kent veel voordelen. Een van deze is de mate van duurzaamheid. De woningen worden zo gebouwd dat ze het milieu een stuk minder belasten. Hoe dit wordt gerealiseerd? Door het gebruik van duurzame technieken en bouwmaterialen. Daarbij kun je denken aan de toepassing van een energiezuinige (gasloze) warmwater en verwarmingsinstallatie, vloerverwarming- en koeling, de douche WTW, vraaggestuurde ventilatie, PV-panelen en de keuze voor houten kozijnen met triple-beglazing. Het toepassen van deze bewezen duurzame technieken zorgen voor een optimaal wooncomfort en een lage maandelijkse energierekening.

  • Warmte uit de bodem en de warmtepomp

Hoe werkt dit? Eigenlijk heel simpel! Via een gesloten circuit wordt warmte vanuit de bodem naar de woning gebracht. De warmtepomp haalt de warmte hieruit en brengt deze over op de vloerverwarming. In de zomer werkt dit principe precies andersom. De warmtepomp kiest automatisch, aan de hand van de ingestelde temperatuur, voor het verwarmen óf koelen van de woning. Een groot voordeel van de woningen in Thuis in Het Loo is dat de gehele woning is voorzien van vloerverwarming- en koeling. Dus lopen op blote voeten wordt een feestje!

  • Douche WTW

Dit unieke systeem zorgt er voor dat de warmte van het afgevoerde douchewater wordt gebruikt om het aanvoerwater op te warmen. Met deze techniek bespaar je flink op het energieverbruik van je woning.

  • Vraaggestuurde ventilatie

Wist je dat slechte ventilatie de kans op; schimmelvorming, een te hoog CO2 gehalte in de lucht en daarmee verschillende gezondheidsklachten verhoogt? Om deze problemen te voorkomen, worden de woningen in Thuis in Het Loo voorzien van vraaggestuurde ventilatie. Deze interactieve techniek reageert op de aanwezigheid van mensen in een ruimte. De luchttoevoer wordt per verblijfsruimte aangevoerd, vanuit een inlaat op het dak. Deze koude buitenlucht wordt vrijwel onmiddellijk door een filter en warmtewisselaar geleid, waar het wordt gefilterd en verwarmd. De warme lucht uit de woning staat zijn warmte af aan de toegevoegde koude buitenlucht. Alleen de warmte van de afgevoerde lucht wordt overgedragen aan de verse lucht, de luchtstromen zelf blijven volledig gescheiden. Een CO-2 sensor meet de CO2-gehalten en een vochtsensor in de badkamer meet de relatieve vochtigheid. Zo heeft iedere ruimte altijd een goed en gezond binnenklimaat.

EPC = 0 
Iedere woning in Thuis in Het Loo voldoet ruimschoots aan de eisen van het bouwbesluit. Onderdeel van het bouwbesluit is de energieprestatie, ook wel EPC genoemd. Hoe energiezuinig een woning is, wordt gemeten aan de hand van de EPC-score. Hoe beter de energieprestatie, hoe lager de EPC. Conform de voorschriften van het bouwbesluit mag de EPC-score van een nieuwbouwwoning niet hoger zijn dan 0,4. De woningen van Thuis in Het Loo fase 4 behalen een EPC van 0. Hoe we dit voor elkaar krijgen? Enerzijds door de goede isolatie van de woningen middels bijvoorbeeld de toepassing van triple-glas en ook het hergebruik van warmte van afgevoerde lucht en douchewater wat het energieverlies en -verbruik minimaliseert. Anderzijds leveren PV-panelen op het dak net zoveel elektriciteit op als dat de energiezuinige en gasloze verwarmingsinstallatie verbruikt, waardoor een EPC van 0 wordt behaald.

Met een EPC van 0 zijn je maandelijkse energielasten aanzienlijk lager én faciliteren veel banken extra hypotheekruimte!

Zorgeloos wonen!
Wanneer je een nieuwbouwwoning aankoopt, kun je er zeker van zijn dat je de eerste jaren geen omkijken hebt naar je woning. Zeg maar dag tegen onderhoudswerkzaamheden en onderhoudskosten! Alles in je woning is immers splinternieuw en werkt naar behoren. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn dan kan je aanspraak maken op de garantie, en worden bouwkundige gebreken voor je opgelost conform de Garantie- en Waarborgregeling Nieuwbouw 2020 van Woningborg.

Een veilige thuishaven
Tot slot voldoen alle huizen in Thuis in Het Loo aan de meest recente eisen wanneer het gaat om veiligheid. De inbraakvertragende deuren en kozijnen, het veilige hang- en sluitwerk en de rookmelders zorgen ervoor dat jij je extra veilig kunt voelen in je gloednieuwe woning. Dat is wel zo’n prettige gedachte!

Op 25 juni is de verkoop van Thuis in Het Loo fase 4 gestart. Ben jij geïnteresseerd in één van deze woningen? Houd onze website en socials dan in de gaten!

 

MELD JE AAN & BLIJF OP DE HOOGTE!

Benieuwd wat er de komende periode allemaal staat te gebeuren in Het Loo? We houden je graag op de hoogte. Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws als eerste in je mailbox.